Cukier kryształ

Cukier i słodziki

Mielenie, pulweryzacja.

Substancje słodzące mogą być przetwarzaneżna przetwarzać w bardzo różny sposób ze względu na ich różnorodność. Wymagania stawiane technologii rozdrabniania sięgają od wysokich przepustowości w przypadku cukru, poprzez jednolite wielkości ziaren w przypadku mieszanek cukrowych, po kondycjonowanie cukru w celu uzyskania cukru pudru łatwego do przechowywania.

Ponadto cukry proste i złożone, takie jak dekstroza, glukoza, sacharoza, maltoza, galaktoza i fruktoza o wielkości ziaren < 200 µm charakteryzują się wysokim zagrożeniem wybuchem, tak więc maszyny i systemy muszą być zaprojektowane jako przeciwwybuchowe zgodnie z wytycznymi i normami międzynarodowymi.

Podjęliśmy się tych wyzwań: Nasze łatwe do zintegrowania, chronione przed wybuchem koncepcje systemowe, które projektujemy indywidualnie zgodnie z Państwa życzeniami i wymaganiami, to rewolucja na rynku rozdrabniania cukru.

Cukier

Mielenie i proszkowanie w pełnym zakresie od grubego do drobnego. Skuteczność i wydajność.

Cukier jako pojęcie nadrzędne ma w szczegółach wiele form i zastosowań. Cukier kryształ, cukier puder, cukier drobny, piaskowy, rycynowy lub cukier instant sind to tylko kilka z nich.

Wszystkie korzyści w skrócie:

 

  • Stopień rozdrobnienia od 10 do 300 µm
  • Ostra granica nadziarna
  • Ochrona przeciwwybuchowa, zgodna z obowiązującymi wytycznymi ATEX
  • Stałe sterowanie procesem dzięki kontrolowanej temperaturze i wilgotności
  • Produkcja o niskim zapyleniu
  • Wysoka przepustowość
  • Kompaktowy, ergonomiczny montaż
  • Niskie zużycie energii

Cukier jest na ustach wszystkich i wszyscy go spożywają: w wypiekach, wyrobach cukierniczych, lodach czy daniach gotowych. Dlatego wielu producentom opłaca się kupić tanio cukier kryształ i samodzielnie rozdrobnić go w pożądanym stopniu.

Sugarplex SX: Ponad dziesięć lat temu wprowadziliśmy na rynek młyn cukrowniczy Sugarplex SX, aby spełnić specjalne wymagania dotyczące rozdrabniania produktu.
Młyn palcowy ze stali nierdzewnej w wersji odpornej na uderzenia ciśnieniowe wytwarza cukier puder bez użycia wyposażenia dodatkowego w postaci filtrów i wentylatorów.

Sugarplex Flow: Ponieważ klienci i użytkownicy życzyli sobie, aby cukier puder był łatwy do przechowywania, młyn Sugarplex został w znacznym stopniu udoskonalony i tak powstał Sugarplex Flow!
Nowość? Rekrystalizacja przebiega w całości w młynie – bez zastosowania dodatków w trybie pracy ciągłej.

W celu zwiększenia zakresu zastosowań cukru domowego, firma Hosokawa Alpine przedstawia procesy polegające na mechanicznym powiększaniu ziarna, takie jak zagęszczanie i granulowanie. W produkcji cukru gradowego wielkość ziarna wynosi zazwyczaj 1,5 – 5,0 mm. Do zastosowań końcowych przy tej wielkości ziarna należy cukier jako posypka do dekoracji ciast, ciasteczek i innych wyrobów cukierniczych.

Zagęszczanie usprawnia transport i przenoszenie cukru. Transport przepływowy oraz bardziej precyzyjne dozowanie i zwiększone pojemności magazynowe to zalety podczas przetwarzania cukru.

Słodycze

Wyroby cukiernicze i wypieki

Sosy

Sosy, dipy, dressingi

Kremy, lody i pomady

Napoje

Napoje

Cukier puder

Cukier puder

Cukier zagęszczony

Cukier zagęszczony

Proces produkcji

NOWOŚĆ: ŁATWY DO PRZECHOWYWANIA CUKIER PUDER

wytwarzany w jednej i tej samej instalacji

Świeżo zmielony cukier jest bezpostaciowy, łatwo wchłania wilgoć i ma tendencję do tworzenia grudek. Konwencjonalne procesy wymagają dodatkowych dodatków lub mieszalników, które nie tylko zajmują dużo miejsca, są czasochłonne i wymagają konserwacji, ale także są wiążą się z produkcją seryjną.

Producenci coraz głośniej dopominają się o uproszczony i elastyczny proces produkcji cukru stabilnego w magazynie poprzez całkowitą rekrystalizację. Firma Hosokawa Alpine podjęła to wyzwanie i przedstawia rozwiązanie w postaci Sugarplex Flow: Dzięki innowacyjnemu sterowaniu procesem podczas mielenia, śruby regulacyjne – od zdefiniowanej wilgotności do precyzyjnej regulacji temperatury i zoptymalizowanego czasu przebywania – są perfekcyjnie skoordynowane. Rozbitemu, amorficznemu kryształowi cukru można w kontrolowany sposób nadać stabilny kształt.

Produkt opuszcza młyn całkowicie zrekrystalizowany i stabilny podczas przechowywania, bez tendencji do tworzenia osadów i zbrylania.

ZOPTYMALIZUJ SWOJĄ PRODUKCJĘ

Dzięki Sugarplex Flow

  • Pełna rekrystalizacja w młynie oszczędza miejsce i zmniejsza liczbę etapów procesu
  • Łatwy do przechowywania cukier puder bez dodatków
  • Najwyższa jakość magazynowania i produkcji wyrobów cukierniczych
  • Bardziej elastyczny i bezpieczny proces dzięki pracy ciągłej

 

Wszystkie szczegóły dotyczące Sugarplex Flow 

INSTALACJE DO ROZDRABNIANIA CUKRU

Skonfigurowane zgodnie z Państwa życzeniami

Czy macie Państwo indywidualne wymagania dotyczące instalacji do rozdrabniania cukru, np. jeszcze większy stopień rozdrobnienia? Porozmawiajcie zatem z nami! Wspólnie znajdziemy rozwiązanie, które najbardziej Państwu odpowiada i pasuje do produkcji cukru w Państwa zakładzie.

Poproś o poradę teraz

Zamienniki i mieszanki cukru

Mielenie i proszkowanie w celu uzyskania jednolitego produktu końcowego o wszechstronnym zastosowaniu.

Benefíciese de nuestra experiencia acumulada durante muchos años en la molienda de otros sustitutos del azúcar, como la stevia o los alcoholes de azúcar.
¿Quiere mezclar el azúcar con otros componentes como el cacao o el café? Le ofrecemos soluciones de sistemas individuales.
Póngase en contacto con nosotros.

Broszura Sugar Conditioning
Broschüre Sugarplex SX

Twój kontakt

Podaj nam swoją branżę i skąd pochodzisz.